Vega модернізує мережу передачі даних у Києві

13.01.2015

Північний філія телекомунікаційної групи Vega завершує проект модернізації телекомунікаційної мережі у Києві. Це дозволить більш ефективно підключати нові послуги і розвивати мережу передачі даних компанії для бізнес-абонентів.

Проект модернізації мережі у м. Київ стартував в 2011 р, у ході якого фахівці Vega провели оптимізацію мережі, уніфікували обладнання під одного виробника, тим самим поліпшили керованість. Крім цього були проведені роботи з монтажу і встановлення мультиплексорів. Завдяки цим пристроям по одній комунікаційній лінії можна одночасно передавати кілька потоків даних. Це дозволяє оператору надавати послуги більшій кількості абонентів за доступною ціною у відмінній якості.

Богдан Шафранюк, технічний директор Vega: «У результаті детального економічного аналізу мережі ми виділили дві основні цілі модернізації: оптимізація обладнання на майданчиках та вдосконалення структури мережі. Проект модернізації передбачав перехід на єдиного постачальника устаткування, впровадження ефективних інструментів для технічного обслуговування мережі, швидку локалізацію ушкоджень і усунення несправностей. Раніше інженерам доводилося керувати обладнанням через три різних системи, зараз це уніфіковано і працює на якісно новому рівні».

Оператор постійно перебуває у пошуку оптимальних бізнес-рішень для забезпечення послугами зв'язку абонентів у 69 містах 23 регіонів присутності Vega. Сьогодні на стадії впровадження знаходяться аналогічний проект у Кривому Розі. Нагадаємо, у жовтні Vega модернізувала телефонну мережу у Києві, Харкові, Чернігові, Тернополі, Шахтарську, а також мережа SDH в Запоріжжі.